Fyll sista plats på utbildningen Polymeringenjör!


Det finns några få platser kvar på YH-utbildningen Polymeringenjör i Jönköping/Värnamo. Premiärstart är den 27 augusti, men efteranmälan kan göras ytterligare ett tag till. Utbildningen är en unik chans att ytterligare vässa plastbranschen och den är en värdig efterföljare till den så uppskattade utbildningen i Kristianstad tidigare. Så stöd branschen genom att hjälpa till att fylla utbildningen till sista plats!

Plastföretagare – ta chansen att stärka ditt företags plastkompetens och säkerställa konkurrenskraften genom att skicka en duktig medarbetare på vidareutbildning, där skola varvas med arbete på företaget.

Eller känner du någon som just gått ut gymnasiet och som är sugen att jobba i en framtidsbransch? Berätta om alla möjligheterna inom plast, tipsa om utbildningen och visa gärna filmen nedan. Plastbranschen behöver kvalificerad återväxt och utbildningen passar utmärkt för nybakade studenter, som efter gymnasiet vill skapa sig en spännande framtid.

Utbildningen vänder sig även till personer som vill fördjupa sina kunskaper inom polymer- och robotteknik, och sedan ta anställning vid ett plastbearbetande företag.

– En Polymeringenjör har en både bred och djup plastkompetens och passar därför för att jobba i absoluta framkanten inom framtidens plastindustri, säger Joakim Wiedesheim, vd för Polymercentrum och ordförande i ledningsgruppen för Polymeringenjörsutbildningen.

Den tvååriga utbildningen (400 YH-poäng) varvar teori och praktik. Den omfattar allt från plasters egenskaper, plastkonstruktion och formverktyg till mekatronik och robotteknik samt projektledning. Under utbildningen kommer eleverna att arbeta med skarpa projekt och LIA (lärande i arbete) ute på företag.

Bakom utbildningen står Yrkeshögskolan Jönköping, Jönköpings Tekniska Högskola och Polymercentrum.

 

Vill du veta mer?

Ring Joakim Wiedesheim (0709 – 42 39 93) eller läs mer HÄR