Plastkursen på IKEM ger mersmak


Intresset var överväldigande för de två halvdagarskurser på temat ”Värt att veta om plast” som Anders Sjögren från Polymercentrum höll tillsammans med Lena Lundberg på IKEM i mitten av september. Kurserna blev snabbt fulltecknade, varför extra kurstillfällen nu genomförs hos IKEM i Stockholm den 8 och 9 oktober. Läs mer =>

På plats fanns många deltagare från större varumärkesägare, allt från dagligvaru- och detaljhandeln till industrin. Speciellt återvinning och plasters roll i det cirkulära samhället var ett angeläget ämne. Förutom de två öppna kurstillfällena hölls kursen även på Naturvårdsverket, med många nyfikna frågor och intressanta diskussioner.

Plast är i hetluften både i EU och i Sverige och ligger högt på mångas agendor. I det hållbara samhället ger plast en rad fördela, men samtidigt finns nackdelar. För att få en nyanserad debatt krävs ökad kunskap om plast.

– Många vill lära mer om plast och deltagarna får nu chansen att träffa några av Sveriges ledande plastexperter som varvar fakta med diskussioner. Vi ser ett tydligt behov att fortsätta med denna kunskapsöverföring, berättar Lena Lundberg på IKEM.

(Bilden: Anders Sjögren, Polymercentrum,  gav deltagarna viktiga insikter i plastens värld.)