Sista chansen – kursstart för utbildning av Polymeringenjörer


Det går fortfarande att haka på den första omgången av YH-utbildningen till Polymeringenjör som startar den 27 augusti i Jönköping/Värnamo. Denna unika möjlighet att vässa företagets plastkompetens stärker ditt företagets konkurrenskraft – så ta chansen att vidareutbilda en duktig medarbetare.

Utbildningen vänder sig även till personer som vill fördjupa sina kunskaper inom polymer- och robotteknik, och sedan ta anställning vid ett plastbearbetande företag. Plastbranschen behöver kvalificerad återväxt och utbildningen passar utmärkt för nybakade studenter, som efter gymnasiet vill skapa sig en spännande framtid.

– En Polymeringenjör har en både bred och djup plastkompetens och passar därför för att jobba i absoluta framkanten inom framtidens plastindustri, säger Joakim Wiedesheim, vd för Polymercentrum och ordförande i ledningsgruppen för Polymeringenjörsutbildningen.

Den tvååriga utbildningen (400 YH-poäng) varvar teori och praktik. Den omfattar allt från plasters egenskaper, plastkonstruktion och formverktyg till mekatronik och robotteknik samt projektledning. Under utbildningen kommer eleverna att arbeta med skarpa projekt och LIA (lärande i arbete) ute på företag.

Bakom utbildningen står Yrkeshögskolan Jönköping, Jönköpings Tekniska Högskola och Polymercentrum.

Vill du veta mer – ring Joakim Wiedesheim på 0709 – 42 39 93

 

Bilden nedan: Elever vid YH-utbildningen för Automation och robotingenjör.