Våra utbildningar

Polymercentrum har kurser för alla som vill öka sin kunskap om polymera material – oavsett om du jobbar i plastbranschen, är kund till plastindustrin eller bara allmänt nyfiken på detta framtidsmaterial.

Förutom ett brett utbud av öppna kurser och skräddarsydda företagsutbildningar fungera Polymercentrum också som ett testcentrum med validering och certifiering av plastbranschens operatörer, maskinställare och tekniker. Vi genomför även arbetsmarknadsutbildningar för maskinställare och processoperatörer.

Våra lärare är de skickligaste inom området, alla med en gedigen bakgrund i plastbranschen.

 

Vi erbjuder öppna kurser och skräddarsydda utbildningar om:

–   Design

–   Produktutveckling

–   Konstruktion

–   Materialval

–   Tillverkningsmetoder för plast

–   Materialhantering & torkning

–   Kvalitetskontroll

–   Återvinning

 

Nedan hittar du aktuella kursdatum och under knapparna presenteras våra kurser närmare.

När du bestämt dig är det bara att ladda ner blanketten för kursanmälan, fylla i den och maila den till info@polymercentrum.se

OBS! Anmälan är bindande och fakturering sker i anslutning till anmälan.

Ladda ner Kursanmälan 

Ladda ner aktuellt Kursprogram 2019

Kurslitteratur

Vi använder boken ”Värt att veta om plast” av Ulf Bruder som kurslitteratur i flera av våra kurser. Boken går även att beställa av anders@polymercentrum.se. Priset är 300 kr/ex, moms och frakt tillkommer.

Den nyskrivna “Formsprutning helt enkelt – Ställarhandboken” av Hans-Erik Strömvall/Magnus Lundh är också kursbok. Beställ boken HÄR så skickar vi den omgående. Priset är 300:-/ex, moms och frakt tillkommer.

 

Ställar- och Operastörskolorna

Polymercentrum genomför på uppdrag av Arbetsförmedlingen utbildningar till maskinställare och processoperatörer för plastindustrin. Skolorna erbjuder även platser för företag som vill skicka sina anställda på utbildning.

Ställarskolan pågår under 26 veckor, med två dagar teori och tre dagars företagspraktik per vecka. Stor tonvikt läggs på att teori och praktik kompletterar varandra på ett effektivt sätt. Praktikföretagen är involverade i rekryteringsprocessen och genom att ta fram sin egen praktikant tar man ansvar för en bra utveckling som leder till anställning. Efter utbildningen erbjuds eleverna att genomgå plastbranschens certifieringsprov för ställare.

Operatörskolan har motsvarande upplägg men i mindre omfattning, och utbildningen pågår under 16 veckor.

2019 års omgång av Ställar- och Operatörskolan startar den 30 september!

Är ditt företag intresserat av att vara praktikföretag? Läs mer HÄR.

Medlemsföretagen har möjlighet att skicka deltagare till enstaka kursdagar på Operatörskolan. Välj fritt en heldag i schemat för Operatörskolan och förstärk just den kunskapen som fattas. Pris 3 000 kr exkl. moms per dag. Kontakta oss för mer information!

YH-utbildningar

Polymercentrum fungerar även som resurs för universitet, högskolor och yrkeshögskolor. Samarbetet syftar till att bredda samverkan mellan industri och akademi.

Aktuellt utbildningar:

Verktygsmakare (300 YH-poäng – 1,5 år)

Polymeringenjör (400 YH-poäng – 2 år)