Kursinnehåll

Kursinfo

« Gå tillbaka

Värt att veta om fiberkompositer, fortsättningskurs


Kort beskrivning

I denna kurs behandlar vi ämnen som inte fick plats i grundkursen. En stor del av kursen berör tillverkningsmetoder för fiberkompositkomponenter. Tillverkningsmetoder för både termoplastkompositer och härdplastkompositer presenteras. Konstruktion och beräkning är ett omfattande och komplext område när det gäller fiberkompositer och fyra timmar räcker inte för att diskutera mikromekanik och laminatteori, så vi nöjer oss med att presentera några konstruktionstips för fiberkompositer. Det pågår en snabb utveckling inom området fiberkompositer och status gällande nanokompositer och multifunktionella kompositer presenteras översiktligt.

Kursbeskrivning

Kursen startar med en genomgång av de flesta tillverkningsmetoder som används för att tillverka fiberkompositkomponenter. Därefter presenteras några konstruktionstips gällande lämpliga fiberupplägg, radier och trappningar. Multifunktionella kompositmaterial är ett mycket intressant område och vi presenterar därför status gällande forskningen kring strukturella batterier och energialstring. Slutligen så presenteras ett antal provnings- och analysmetoder som kan vara bra att känna till vid kvalitetssäkring av fiberkompositkomponenter.

Kursmål

Kursinnehåll

 

  • Tillverkningsmetoder för härdplastkompositer
  • Tillverkningsmetoder för termoplastkompositer
  • Konstruktionstips för fiberkompositer
  • Nanokompositer
  • Multifunktionella material
  • Provning och analys

Målgrupp

Kursen lämpar sig för alla som konstruerar, tillverkar eller saluför fiberkompositkomponenter.

Förkunskaper

Kursen ”Värt att veta om fiberkompositer”.

Efter kursen

Vi tar gärna fram företagsspecifika kurser om fiberkompositer. Hör av er så hittar vi ett upplägg som passar för er del!

Tillfälle

1 dag, 13:00 - 17:00

Pris

Medlem i Polymercentrum 1 500 SEK exkl. moms
Standardpris 2 500 SEK exkl. moms
Digital kurs
20 november, 13:00 - 17:00
18 platser kvar

ADRESS

Polymercentrum Sverige AB
Oljevägen 1
334 32 Anderstorp

UC_Sigill