Företagsledning

Företagsledning

Rekommenderade kurser för dig som arbetar inom företagsledning eller har motsvarande ansvar och arbetsuppgifter.

Polymercentrum erbjuder tre olika nivåer av kurser för dig som arbetar inom företagsledning. Du bedömer själv eller i samråd med HR eller din chef på din arbetsplats vilka kurser som är relevanta för just dig.

Grundkurser lämpar sig för dig som inte har så lång arbetserfarenhet i yrkesrollen eller dig som siktar på att ingå i företagsledningen på något sätt.

Fördjupningskurser ger dig bredare kunskaper i olika områden kopplade till din yrkesroll. Du bör ha genomgått grundkurserna eller ha motsvarande arbetslivserfarenhet.

Allmänna kurser om plastkunskap är en lämplig introduktion för dig som inte tidigare har arbetat inom plastbranschen. Passar också dig som jobbat några år i branschen och vill höja din kunskapsnivå.

Gruppbild

Kontakta oss gärna om du har några frågor om kurserna.

Grundläggande kunskaper för din befattning

Formsprutning helt enkelt

Arbetsrätt och arbetsmiljö för industriföretag

Alla som har anställda påverkas av arbetsrätten och det ställs höga krav på arbetsgivaren att hantera de arbetsrättsliga frågorna på ett korrekt sätt. Kursen går igenom grunderna i den svenska arbetsrätten och ger teoretisk kunskap som är praktisk genomförbar. Klicka för att läsa mer.

Juridik för industriföretag

Att hantera juridiska frågor rätt kan vara helt avgörande för att göra rätt affärer. Ett bra avtal innebär en möjlighet för bra affärer med låg risk – ett dåligt avtal kan innebära olönsamma affärer med hög risk. Under utbildningen i juridik för industriföretag går vi igenom grunderna i hur avtal upprättas, förhandlas och tillämpas.
Målsättningen är att deltagarna ska kunna få kunskaper inom avtal och juridik som kan appliceras i verksamheten för att säkerställa trygga, lönsamma och bra avtal. Klicka för att läsa mer.

Formsprutning helt enkelt - för "chefen"

Syftet med denna utbildning är att öka kunskapen kring tillverkningsmetoden formsprutning och dess process. Att skapa en bättre förståelse kring formsprutning och dess möjligheter och begränsningar, underlättar de dagliga diskussioner mellan olika funktioner inom företaget. Klicka för att läsa mer.

Grundläggande kvalitetsutbildning

Denna kurs ger dig grundläggande kunskaper om kvalitet. Utbildningen är till för personer som är anställda inom industrin och ger deltagaren en bred förståelse för hur viktigt det är att säkerställa kvaliteten på det man gör och säljer. Klicka för att läsa mer.

Grundläggande förbättringsarbete och produktionsekonomi

Denna endagars grundkurs ger dig grundläggande kunskaper och förståelse för hur man arbetar med förbättringsarbete och att det är lönsamt att göra det. Klicka för att läsa mer.

Livscykelanalys i praktiken

Kursen, som omfattar två dagar, syftar till att ge kunskap i hur Livscykelanalys LCA kan utföras på plastprodukter. Det är viktigt att beslut kring lämpliga lösningar baseras på hållbarhet som tar hänsyn till produkters hela livscykel, det vill säga framställning, användning och resthantering. Klicka för att läsa mer.

Juridik i ditt säljarbete

Vi kommer att gå igenom köprättens och avtalsrättens grunder med koppling till de juridiska spörsmål som är relevanta för plastindustrin. Det är viktigt att kunna hantera köprättsliga och avtalsrättsliga frågor för att på bästa sätt göra goda affärer och ingå avtal med fokus på låg risk. Kursdeltagarna kommer att få praktiska kunskaper som sedan kan appliceras i säljarbetet.  Klicka för att läsa mer.

Långsiktigt strategiarbete

Denna kurs är utformad för att ge deltagarna en omfattande förståelse för affärsutveckling och verksamhetsstyrning. Under de tre dagarna kommer vi att utforska centrala begrepp och metoder för att utveckla och styra en hållbar verksamhet mot dess uppsatta mål.  Klicka för att läsa mer.

Förhandlingsteknik

Vill du förstå vilken kraft det ligger i att använda rätt ord och undvika fel ord när du vill få igenom en idé, affär eller ett avtal? Då är det här en kurs för dig. Du kommer lära dig hur dina förberedelser och ditt mindset kan vara helt avgörande för hur det går. Hur du ska göra för att alltid sträva efter ett win-win läge, så att båda parter känner sig som vinnare. Klicka för att läsa mer.

Fördjupande kurser för din befattning

Teamledare

Förbättringsarbete i fokus, fortsättningskurs

Denna endagars kurs är en fortsättningskurs på grundkursen “Grundläggande förbättringsarbete med produktionsekonomi”. Klicka för att läsa mer.

Industrisäljutbildning – Polymercentrum Sales Academy del 1

I samarbete med utbildare Max Söderpalm erbjuder vi en säljutbildning speciellt inriktad till industrin. Max Söderpalm har hjälpt mer än 500 företag med säljträning, coachning och inspirationsföreläsningar. Han är författare till tolv böcker om försäljning. Klicka för att läsa mer.

Industrisäljutbildning – Polymercentrum Sales Academy del 2

Du lär dig hur du kan tänka, säga och göra för att som en av Sveriges bästa säljare både få fler kunder och få dina nuvarande att bli ännu mer nöjda. Vi går igenom metoder och principer som gör ditt jobb ännu mer stimulerande, och som alla kan använda. Mycket av det vi lär oss finns ingen annanstans än i den här kursen. Klicka för att läsa mer.

Nycklar till inköpsstrategi för plast (och andra tillverkningsprodukter)

Utbildningen vänder sig till dig som upphandlar och köper in plastkomponenter. Att vara inköpare handlar om mer än att jämföra priset på offerten. Nyckeln till en bra upphandling som långsiktigt ger dig en komponentförsörjning till rätt kostnad, rätt kvalitet och med leveranser i rätt tid kräver en grundkunskap om vad det faktiskt är du köper in. Vi kommer under denna dag att gå igenom hur processen fungerar, vilka aspekter i din kravställning som driver kostnad och ge verktyg för att bryta ned kalkylen och säkerställa att din kravspecifikation är tillgodosedd. Målet är att uppnå en långsiktigt hållbar affär för både dig och din leverantör. Klicka för att läsa mer.

Allmänna kurser om plastkunskap

Teamledare

Värt att veta om plast

Denna kurs ger en grundläggande kunskap om plast. Efter kursen har deltagarna bra kännedom om egenskaper och användningsområden för volymplaster, konstruktionsplaster och biobaserade plaster. Klicka för att läsa mer.

Värt att veta om plast, fortsättningskurs

En naturlig fortsättning på kursen Värt att veta om plast. Efter kursen har deltagaren bra kännedom om egenskaper och användningsområden för volymsplaster, konstruktionsplaster och biobaserade plaster. Klicka för att läsa mer.

Plaster i en cirkulär ekonomi

För att minska vårt ekologiska fotavtryck så behöver vi övergå till en mer cirkulär ekonomi. I en cirkulär ekonomi konstrueras och tillverkas hållbara produkter av miljövänliga material och när produkterna är uttjänta så är det lätt att återvinna materialen och använda dem i nya produkter. Plast har många positiva egenskaper i en cirkulär ekonomi, t.ex. låg densitet, lång hållbarhet och enkel återvinning. I denna kurs presenterar vi plastens roll i en framtida cirkulär ekonomi. Klicka för att läsa mer.

Livscykelanalys för plastprodukter

Denna kurs ger en grundläggande kunskap om livscykelanalys (LCA) för plast. Klicka för att läsa mer.

Plast som förpackningsmaterial

Denna endagarskurs beskriver plastförpackningars miljöpåverkan. Kursen ger även information och rekommendationer kring design och återvinning av plastförpackningar. Klicka för att läsa mer.

Bioplaster och biokompositer

Denna kurs ger kunskap om möjligheter och begränsningar med bioplaster. Klicka för att läsa mer.

Värt att veta om fiberkompositer

För att öka plasters styvhet och hållfasthet så tillsätts ofta olika typer av fibrer. Den vanligaste varianten är glasfiber, men även kolfiber och träfiber används i stor omfattning. Vid tillsats av fibrer erhålls normalt anisotropa egenskaper, vilket möjliggör optimering av produkters egenskaper men innebär samtidigt svårare konstruktionsarbete. I denna kurs presenterar vi egenskaper för en mängd olika fibrer och matrismaterial, samt förklarar vikten av en stark vidhäftning mellan fiber och matris. Klicka för att läsa mer.

Värt att veta om fiberkompositer, fortsättningskurs

I denna kurs behandlar vi ämnen som inte fick plats i grundkursen. En stor del av kursen berör tillverkningsmetoder för fiberkompositkomponenter. Tillverkningsmetoder för både termoplastkompositer och härdplastkompositer presenteras. Konstruktion och beräkning är ett omfattande och komplext område när det gäller fiberkompositer och fyra timmar räcker inte för att diskutera mikromekanik och laminatteori, så vi nöjer oss med att presentera några konstruktionstips för fiberkompositer. Det pågår en snabb utveckling inom området fiberkompositer och status gällande nanokompositer och multifunktionella kompositer presenteras översiktligt. Klicka för att läsa mer.

Återvinning av plast och fiberkompositer

Återvinning av plast och fiberkompositer är viktigt för att åstadkomma en cirkulär miljö och minska nedskräpningen av naturen. Tyvärr så är graden av återvinning av plast och fiberkompositer mycket lägre än återvinningen av andra typer av material. Det finns dock en mängd olika metoder för att återvinna både plast och fiberkompositer och i denna kurs presenterar vi för- och nackdelar med de vanligaste återvinningsmetoderna. Vi diskuterar även egenskaper för återvunna material samt tester och standarder gällande återvunna material. Klicka för att läsa mer.

Materialvalsmetodik för plast

Denna endagarskurs passar alla som behöver veta mer om materialvalprocessen för formsprutade applikationer i termoplaster. Klicka för att läsa mer.

ADRESS

Polymercentrum Sverige AB
Oljevägen 1
334 32 Anderstorp

UC_Sigill