Yrkesutbildningar inom plast

VÅRA UTBILDNINGAR TILL STÄLLARE OCH OPERATÖR RIKTAR SIG TILL DIG SOM REDAN JOBBAR I BRANSCHEN OCH VILL TA NÄSTA KLIV, ELLER VILL SKAPA EN KARRIÄR I PLASTBRANSCHEN.

YRKE

Yrkesutbildningar inom plast

VÅRA UTBILDNINGAR TILL STÄLLARE OCH OPERATÖR RIKTAR SIG TILL DIG SOM REDAN JOBBAR I BRANSCHEN OCH VILL TA NÄSTA KLIV, ELLER VILL SKAPA EN KARRIÄR I PLASTBRANSCHEN.

YRKE

Genom Polymercentrum finns möjlighet att utbilda sig till ställare, verktygstekniker/verktygsmakare eller operatör inom plastföretag samt till polymeringenjör. Detta är bristyrken och chansen till anställning är stor efter utbildningarna. Utbildningarna vänder sig till såväl yrkesverksamma i branschen som till den som vill byta yrke eller ta steget in på arbetsmarknaden. Vi utbildar branschens framtida arbetskraft i Sveriges bästa industriskola.

Yrkesutbildningar

Polymercentrum genomför på uppdrag av Arbetsförmedlingen arbetsmarknadsutbildningar för maskinställare och processoperatörer för plastindustrin. Även företag kan skicka sina anställda till utbildningarna Ställarskolan och Operatörsskolan.

Vill du veta mer om yrkesutbildningarna, kontakta verksamhetsansvarig Anders Mårtensson,
telefon 070-315 74 93 eller via mail anders@polymercentrum.se

ställarskola för plastindustrin

Utbildningen till ställare tar ca 10 mån, beroende på förkunskaper och elevens eget engagemang. Skolan startar med två testveckor och därefter varvas teori och praktik. Industriteknisk Bas ingår som en naturlig del i utbildningen.

Praktikföretagen är involverade i rekryteringsprocessen och hjälper till att välja ut sin praktikant. Tillsammans ser vi till att skapa förutsättningar som kan leda till anställning.

Efter slutförd utbildning kan eleverna genomgå plastbranschens certifieringsprov för ställare.

operatörsskola för plastindustrin

Operatörskolan har motsvarande upplägg som ställarskolan men i mindre omfattning. Utbildningen tar ca 6 mån, beroende på förkunskaper och elevens eget engagemang.

PRAKTIKFÖRETAG SÖKES

Vi söker kontinuerligt företag som arbetar med formsprutning, som är intresserade av att ta emot våra studenter för praktik. ? Som praktikföretag lär ni känna eleven under praktiktiden för att sedan ha möjligheten att erbjuda denne en anställning. Vill ni vara en del av detta? 

Klicka på knappen och kontakta oss via formuläret, så hör vi av oss till dig. Vi hjälper till med matchning i form av till exempel korta möten mellan er och praktikkandidater.

ELEVER FRÅN SKOLVERKSAMHETEN BERÄTTAR

Angelina och Elin ger sina kommentarer kring utbildningen. 

Jonas, som idag arbetar på Plast AB Orion berättar om vilka möjligheter som öppnas efter utbildningen.

ADRESS

Polymercentrum Sverige AB
Oljevägen 1
334 32 Anderstorp

UC_Sigill