Kursinnehåll

Kursinfo

« Gå tillbaka

Värt att veta om plast


Kort beskrivning

Detta är vår grundkurs om plast. Kursen ger en bra överblick av plastmaterialens möjligheter och begränsningar. I kursen beaktar vi allt från för- och nackdelar med plast till användningsområden och metoder för återvinning. En populär del av kursen är ”på gång inom politiken” där lagar, direktiv och handlingsplaner för plast diskuteras.

Kursbeskrivning

Kursen startar med en kort introduktion om för- och nackdelar med plast. Därefter presenteras användningsområden och egenskaper för de vanligaste typerna av termoplaster. För att nå en cirkulär ekonomi krävs arbete inom många områden och när det gäller plast så är förnyelsebara plaster och återvinning av stort intresse. Olika typer av förnyelsebara plaster presenteras därför i kursen, liksom metoder för återvinning av plast. Kursen avslutas med en genomgång av lagar, direktiv och handlingsplaner för plast.


Citat från tidigare kursdeltagare:

"Tack för bra material och genomgång, och jättefint att få ett kursintyg! Det gör också att man deltager på ett helt annat sätt mera aktivt och att jag själv kommer ihåg att jag faktiskt har ett material att gå tillbaka till, tillsammans med mina egna anteckningar -mycket bra!"

"Väldigt bra utbildning med bra och tydliga föreläsare. Ämnet är relativt nytt för mig men jag tycker att jag hängde med bra ändå. Det var bra att kursledaren upprepade vissa delar ett par gånger 🙂 Jag tar med mig mycket matnyttigt från utbildningen, dels i form av direkta lärdomar men även vad jag på egen hand ska fördjupa mig i. Stort tack!!"


Kursmål

Kursinnehåll


  • För- och nackdelar med plast
  • Plasters uppbyggnad
  • De vanligaste plasterna
  • Förnyelsebara plaster
  • Plasters egenskaper
  • Återvinning av plast
  • På gång inom politiken

Målgrupp

Kursen lämpar sig för alla som har behov av en grundläggande kunskap om plast. Genom åren har fler än 1000 personer (produktutvecklare, plastbearbetare, politiker, säljare, …) genomgått denna kurs.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Efter kursen

Som nästa kurs rekommenderas ”Värt att veta om plast, fortsättningskurs”.

Tillfälle

1 dag, -

Pris

0 SEK exkl. moms
Digital kurs
02 oktober, 08:00 - 12:00
65 platser kvar
03 december, 13:00 - 17:00
75 platser kvar

ADRESS

Polymercentrum Sverige AB
Oljevägen 1
334 32 Anderstorp

UC_Sigill